A Tel Aviv Apartment Uses A Loop Floor Plan For Freedom + Flexibility

Designed by Tel Aviv, Israel-based XS Studio, this apartment is only 89-square-meters but features a new, intuitive floor plan that allows for added freedom and flexibility. As is typical of Tel Aviv apartments, the original floor plan had too many passageways and blocked off rooms. Instead, XS Studio redesigned it to have a loop-like flow, allowing family members and guests to move freely between continuous spaces.

In this new floor plan, you’re able move from the kitchen/dining area to the children’s bedroom, then exit towards the master bedroom into the living room. Vice versa, you can walk into the master bedroom from the living room and, from there, enter the children’s bedroom. With this new flow, the apartment has a unique, multi-purpose central space that can be considered the heart of the home.

modern kitchen with removable storage island

kitchen with central table

living room with hideaway TV

living room and hallway

living room with hideaway TV

hideaway tv in living room

children's playroom

children's playroom

children's playroom

children's playroom with bookshelf

children's playroom

children's bedroom with crib and pull-out bed

children's bedroom with crib and pull-out bed

crib bed detail

main bedroom with blue closet

main bedroom with wall shelf

bathroom

bathroom and laundry room

front entrance of apartment

front entrance of apartment

To learn more about the apartment, visit xs-arch.com.

Source link

Previous post Shopping for Ice Buckets – The New York Times
Next post The DAC House in Brazil Springs Out From Its Sloped Terrain